Om oss

Vi som innehar kennel Lufsenburg bor i Nykvarn, som ligger 45 km från Stockholm. Trots närheten till Stockholm så har vi naturen inpå knutarna med både rådjur och älgar vid tomtgränsen.

Jag (Marianne) har haft Newfoundland sedan 1966. När Leif kom in i bilden 1970 så tyckte han att Sheltie kunde vara lagom (om vi nu skulle ha hund).
Men som det nu är här i världen så övergår kvinnans list mannens förstånd. Så nu har vi Newfoundland.
Min första Newfoundlandshund var en svart hane som hette Sorven. (Köpt på avbetalning för 500 kronor). 1976 när Sorven var tio år kom Ominmac´s Helmer Bryd (Lillen) in i bilden. Han blev sju och ett halvt år gammal.

Vår första bruna newfoundland kom till oss påsken 1978. Det var Märta Melin, också hon från Ominmac´s. Märta härjade vilt i utställningsringarna med stor framgång under några år. Senare övertog vi en svart tik vid namn Ominmac´s Paulina (Lina). Med Lillen och Lina startade vår uppfödning. I den första kullen föddes Lufsenburgs Agatha Christie, som blev en duktig ”vattenhund” då den verksamheten inom Newfoundlandsklubben ännu var i sin linda. Lufsenburgs Agatha Christie blev mor till Lufsenburgs Frasse Fräck som blev välkänd både inom och utom Sverige.

Vår första valpkull föddes i oktober 1980. Det blev en jobbig start med sju valpar som förlöstes med kejsarsnitt. Två av dom klarade sig inte. Trots detta så kände vi att detta var vad vi ville göra. Ett stort antal newfoundlandvalpar har sedan dess lämnat kenneln och flyttat hem till nya lyckliga ägare.

Hösten 2003 flyttade vår första franska bulldogg in och sen dess är inget sig likt. Rut (Tutan kallad) är en charmig, rolig, intelligent och mycket älskvärd liten sak. Men det räckte inte med en fralla. I februari 2005 hämtade vi Lucky Moon´s After me please ( Ulla ) från Finland, så nu finns det både stort och smått o gott på kenneln. Tanken är att det framöver ska bli några fler kullar med fransk bulldogg.
Målet med vår uppfödning av nuffar och fransk bulldogg är att få en sund och frisk hund med ett utmärkt temperament.

4 reaktion på “Om oss

 1. Heej!

  Jo, jag har en liten fråga. Föder du fortfarande upp Newfoundlands hundar? Det fanns ingen info om newfoundlands hundar i deras lilla flik här på hemsidan.
  Jag är dotter till Lasse pettersson som köpte Tjabo =P

  Ha en bra dag!

  MVH //
  Magdalena

 2. Hej! Mitt namn är Sandra och jag är bosatt i GBG. Jag och min sambo är intresserade av att köpa en valp, Fransk bulldog och vi undrar om ni har någon till salu just nu? I så fall får du gärna ta kontakt med mig! MVH sandra mobil 0705701755

 3. Hej!
  Svea önskar skicka en hälsning från ett kyligt icehotel i jukkasjärvi, – 35 och blåst var inte kul att gå på promenad i. har sett en ren och den var super läskig, matte och husse vill hälsa. vi alla ska flytta ut på landet. har köpt hus med 8000kvd tomt och inga vägar kring det kommer att bli paradiset. svea har blivit super bundis med våra nya husdjur, har köpt 8 får, perfekta gräsklippare. hoppas allt är bra i nykvarn.

  ha ett riktigt bra 2011 nu! så hörs vi av på vårkanten mvh Jannike & Richard

 4. Hej!
  Jag och min sambo bor ute på landet på västkusten, och har länge velat ha
  en Fransk bulldog, när kommer nästa kull på ett ungefär? Vore snällt om du vill mejla svar 🙂 Mvh Caroline

Kommentarer inaktiverade.